~ An Experiment.... ~

By: Noor Irma Nazashida Mohd Hakimi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 23-Feb-2010 09:01 Email | Share | | Bookmark
My second son

Sangat lama tak update fotopages ni semenjak ade Facebook..huhuhu. sampaikan nak upload photo pun dah lupa camne.. heheheh.. ni testing dulu yer





Wednesday, 29-Apr-2009 05:33 Email | Share | | Bookmark
Amir Mukhriz Arrival

Our second son, Amir Mukhriz was born on 20th April 2009, weighing 2.8 kg. Some pictures taken during his first few days.





Tuesday, 13-Jan-2009 01:26 Email | Share | | Bookmark
Catch-up Series - Part II

My last entry was in September 2008. Hmm.. 4 bulan lepas tu. Konon2 nak buat catch-up series la sbb dah lama tak update fp ni. tp lepas tu tak terbuat jugak.. huhuhuhu Bukan tak de material nak di'share'kan bersama.. tp tak de masa nak edit gambar. Dah la internet kat ofis pun slow nak mampus. Keje kat ofis pun berlambak. Jadi kene la bg priority pd keje dulu kan..

Anyway.. here are some pics of last year activities.









Nantikan Catch-up Series - Part III (hopefully will not take long time to get it done )


Thursday, 18-Sep-2008 05:29 Email | Share | | Bookmark
Catch-up Series - Part I

Sejak sekian lama meninggalkan fp ini bersawang, kali ini saya kembali untuk meng'update' ape2 yang menarik untuk dikongsi bersama sepanjang lebih 9 bulan fp ini ditinggalkan (Dec 07- Sep 08).

Saya mengambil kesempatan ini mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yg melawat walaupun takde update, terutamanya kamalina, [bro Ouled Kenitra, bro << jeff >> dan semua yang tidak tersebut namanya.

P/S: Maaf, kualiti gambar kurang memuaskan kerana telah di'reduce' size nyer beberapa kali bagi memudahkan proses upload.







Nantikan Catch-up Series - part II ...


Monday, 17-Dec-2007 06:51 Email | Share | | Bookmark
Hubby Gardening

Dah lama betul x meng'update' fp ni. Tengok macam dah ade sawang2 skit. huhuhuhu Kepada yang mengikuti fp ni.. (chewah.. cam la ade peminat.huhuhuhu) mintak maap la yer.. kebelakangan ni busy betul. lepas satu.. satu.. program kat ofis ni.. (nampak sgt dok update fp guna masa ofis.. huhuhuhu ) Sampaikan x sempat nak nak lawat fp member2 lain.

Entry kali ni sy nak tonjolkan ke'macho'an papa Adam. Maklumlah balik2 Adam jer yg jadi model fp sy. Kalo x Adam, 'anak2' kami yg 4 kaki tu.. Jadi kali ni kasi can pd papa Adam lak. Tengok skit dari mana Adam mendapat kehensemannya itu.. heheheheh

Walaupun kami sudah setahun lebih mendiami rumah di Salak Tinggi, tp kami x pernah la amik initiative untuk mengindahkan kawasan luar rumah kami. Everytime nak hias mesti rasa "ala.. rugi la.. rumah sewa jer pun". Walaupun dlm hati segan gak sbb rumah tu x nampak cam rumah org dah kawin pun.. org kata x de seri. But finally we decided to do something about it.

Mula2 kitorang beli pokok untuk letak kan tiang porch. Ala.. murah jer.. beli kat banting. Hubby la yg merajinkan diri gardening ni


Lepas letak 2 pokok tu.. baru la nampak berseri skit (Tapi x amik gambar dr depan porch la plak ).

Sejak lepas tu hubby cam semangat skit nak gardening. Lagi pn dia kata bleh la kasi peluh2 skit badan yg semakin berisi tu. huhuhuh Next we bought 2 jenis pokok..entah ape namanya.. untuk letak kat pagar. Tapi kitorang beli x byk.. so tak dpt nak cover sumer pagar. Again sape lg yg buat kalo x hubby. It turned out to be quite nice. Bila pokok2 tu dah besar skit nanti mesti lg cantik.


Later kitorang jumpa pokok yg hampir sama (sama species) kat tepi jalan nak pegi my office kat Carey Island. Punya la byk.. so ape lg.. kami telah mencantas beberapa batang untuk disemai dan kemudian di tanam di rumah kami. huhuhuhu

Laman rumah kami ni blum ade rumput. Lalang n pokok2 sekunder byk la. Memang sakit mata memandang. Selalu hubby panggil org potong rumput jer. Tapi sejak dia ade hobi baru.. gardening ni.. rajin plak dia merumput sendiri. Bagus.. bagus.. bagus.. bleh jimat duit dan menyihatkan badan.


Latest project kitorang ialah tanam rumput. Sebagai percubaan, kitorang beli 4 keping 2x1 kaki rumput lembu (eh yer ker nama dia rumput lembu?) Rumput ni rupa dia hampir sama cam rumput biasa.. tinggal lg org yg jual tu ckp rumput jenis ni x memanjang. so.. x payah potong rumput nanti. Modal untuk rumput ni baru RM10. Murah kan? tp keje2 membersihkan dan meratakan tanah hubby la yg buat.


Dah 2 minggu lebih rasanya rumput tu di tanam secara jarak2. Alhamdulillah.. nampak dah merebak skit. Mungkin nanti kitorang akan beli lg rumput tu dan tanam lgi untuk cover bhgn lain pula. Maklumlah hari tu baru testing.

Quote:
kamalina : yup.. extremely busy. sedih rasa dah lama tak update fotopages ni. But finally I did.
PEMANCING IKAN : huhuhuu... sekian lama tak update fotopages ni. dah nak raya puasa dah.
Daalia : landscape tu hangat2 tahi ayam jer kak.. skang ni dah terbiar jer. huhuhuhu
fikri (ilham Lensa) : saya kemas dalam rumah jer. luar rumah cok abg la kene buat.
<< jeff >> : hehehhe kene paksa tu baru ringan tulang. skang ni cik abg makin berisi.. makin beat tulang dia.. hahahahha
zilzal : ha.. tu kalo rumah cantik.. kalo dah lalang naik 2-3 kaki.. serabut kepala nengoknyer
Anang Hudaya : hye anang.. thanx for visiting. visit ler lagi
conan : terima kasih..
<< jeff >> and PEMANCING IKAN : terima kasih.. walaupun tahun baru 2008 dah masuk bulan 9.. hehhehehe.
queserasera : mmg bagus. tp lagi bagus kalo dibuat secara konsisten
arulz : dik.. tu berkebun selama beberapa hari... kalo sehari tak siap keje2 landscape tu. penat cik abg akak
hisfazilah : dila.. dah lama giler kita tak update. dah lebih 9 bulan. ni baru nak start balik.
pian : cangkul...
FaizMalik : alamak faiz.. ko tak bz ker? kalo tak bz.. meh ler tolong update kan fotopages aku ni ha.. kalo ko baik hati.. tolong buatkan keje aku skali..hehhehehe
Ouled Kenitra : alamak bang.. dah lama giler tak lawat fp abg.. nanti saya lawat la eh
korok : eh.. dia tu kdg2 mmg rajin semula jadi

Kepada SEMUA yang telah melawat beberapa kali dan meninggalkan msg buat saya saya amat berterima kasih kerana sudi datang melawat fp saya. maaf la kerana tak dpt nak update disebabkan kesibukan kerja. Harap sudi datang lagi.








[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net